понедељак, 2. децембар 2013.

Kućna dostava pizza u Novom Sadu

Kućna dostava pizza - Novi Sad


kucna dostava pizza, pizza beograd kucna dostava, pizza dostava, dostava pizza, pizza halo, pizza pizza dostava beograd, dostava pizza beograd, poncho pizza beograd, pizza dostava novi beograd, dostava pizza novi beograd, dostava pizza nis, nis dostava pizza, dostava nis, kucna dostava,Pica (u originalu: pizza) je jedno od najpopularnijih jela koje nam stiže iz Italije. Prva pica je nastala davno i pominje se u nekim tekstovima starih Grka i Feničana. To je praktično bila pogača, odnosno neka vrsta hleba i pekla se ispod užarenog kamena. Taj hleb su nakon pečenja premazivali smesom ulja i biljnih začina.



Postoje četiri osnovne, tradicionalne napolitanske pice:
  1. margarita, čiji su sastojci paradajz, sir mocarela i bosiljak; 
  2. napolitana, koja originalno sadrži paradajz, luk, ulje i origano; 
  3. marinara, popularna primorska pica, koja u osnovi ima paradajz, inćune, kapare i masline; 
  4. quattro stagioni (četiri godišnja doba), ukusna i popularna pica podeljena na četiri dela od kojih je svaki drugačiji i sa drugom kombinacijom sastojaka. 

Sve ostale pice su izvedene iz ove četiri i sadrže drugačiju kombinaciju sastojaka. Najpopularnije su kaprićoza (capriciossa) – šunka, sir i šampinjoni i quattro formaggi koja ima četiri vrste sira.

Picerije na Donesi.com u proseku nude oko 15 različitih vrsta pica. Sasvim dovoljan broj da pronađete vašu omiljenu, naručite u par klikova i prepustite se čarima Italije. Prijatno!
Donesi.com Novi Sad Пица за кућну доставу хране