субота, 28. децембар 2013.

Kineska brza hrana [Dostava]

Kineska kuhinja

Pirinač je jedan od ključnih sastojaka kineske kuhinje. Međutim, u mnogim delovima Kine,  dominiraju jela koja u osnovi imaju žitarice, kao što su testenine od pšeničnog brašna.
chaos kineska hrana, kineski restoran dostava, dostava kineske hrane, kineska hrana dostava beograd

Riba je uglavnom kuvana i servira se ucelo, na tanjirima odakle se štapićima direktno uzimaju komadići, za razliku od drugih kuhinja gde je uglavnom serviraju isečenu na filete. To je prvenstveno zbog toga što se riba služi čim je ulovljena, potpuno sveža. Tokom obroka, svaka osoba ima svoju činiju sa pirinčem, dok se prateće jelo služi zajedno u velikom tanjiru ili činiji koju dele svi za stolom. Svaka osoba iz zajedničke činije uzima svojim štapićima komad hrane veličine zalogaja. Ovaj običaj je potpuno suprotan običajima zapadnih zemalja gde je obavezno da svaka osoba ima svoj individualan tanjir na početku jela.

Najznačajnije odlike kineske hrane potiču od načina na koji se ona priprema: sva hrana, isečena na male komade, se priprema na jakoj vatri, veoma brzo. Budući da je hrana veoma kratko izložena visokoj temperaturi, svi korisni sastojci, vitamini i minerali, kao i boja sveže hrane, ostaju sačuvani, što kinesku kuhinju i način njenog pripremanja čini najpopularnijom i najuticajnijom nacionalnom kuhinjom u svetu.

Kineska hrana - dostava u Beogradu



Donesi.com Beograd Кинеска храна за кућну доставу хране


Kineska hrana - dostava u Novom Sadu


Donesi.com Novi Sad Кинеска храна за кућну доставу хране