недеља, 19. април 2015.

Recept: Przenice iz rerne

Stručnjaci kažu da je doručak najbitniji obrok u toku dana, zato nije dobro preskakati ovaj obrok. Evo jednog jednostavnog recepta za ukusan doručak:
Kako da napravite prženice. Idealan doručak.
Przenice iz rerne




Sastojci:
1 hleb
4 jaja
100 gr kečap
200 gr salama/šunka
100 gr sir
1 dl mleko
prstohvat soli

Kako pripremiti "prženice iz rerne"?


- Isecite hleb na tanke kriške,
- Razmutite jaja (dodajte i malo mleka i soli),
- Svaku krišku hleba umočite u razmućena jaja (samo sa jedne strane) i poređajte ih u pleh,
- Na svako parče stavite malo salame, kečapa i sira (možete dodati i origano)
- Stavite da se peče na 220 stepeni dok ne uhvati hrskavu koricu