петак, 05. септембар 2014.

Suši kućna dostava u Beogradu [Japanska kuhinja]

[Japanska brza hrana] Sushi - Dostava u Beogradu

Suši izvorno potiče iz južne Kine i izmišljen je u VII veku, a danas je najprepoznatljiviji izdanak japanske kuhinje, koja važi za vrlo zdravu i rafiniranu. Iako reč "suši" opisuje vrstu pirinča, prvobitno je fermentisani pirinač korišćen za očuvanje ribe u predstojećih godinu dana i praktično je bacan umesto da se konzumira, što je u drevnoj prestonici Japana, Kjotu, još uvek praksa.

Maderni suši, dakle od hladnog kuvanog pirična začinjenog sirćetom da se oblikuje u komade veličine zalogaja i na vrhu sa sirovim ili kuvanom ribom ili oblikovanom u rolne sa ribama, jajetom ili povrćem počeo je da se konzumira kao takav u XVI veku.


Rastom popularnosti sušija povećao se i broj kombinacija, ali osnovne vrste su: maki suši (na listu napravljenom od presovanih algi se doda sloj pirinča, pa se zatim ostali sastojci i sve se to uvije u rolnu, a zatim iseče na komade), nigiri suši (pirinač se oblikuje nalik ćevapu, pa se na vrh obično stavi filet sveže ribe, povrće i ostali sastojci) i temaki suši (sastojci urolaju u neku vrstu fišeka).

Pogledajte u kojim restoranima u Beogradu možete naručiti suši


Donesi.com Beograd Japanska hrana za kućnu dostavu hrane